Oreo koekjes

Oreo is een merk van koekjes van het Amerikaanse firma Nabisco.

De Oreo koekjes kwamen voor het eerst in de markt in 1912. De Oreo koekjes bestaan dus tot vandaag de dag 105 jaar.

oreotaart.nl

De Oreo koekjes bestaan dus tot vandaag de dag 105 jaar. De eerste paar Oreo koekjes zijn verkocht in Hoboken, New Yersey.

De logo die er vandaag de dag ook nog steeds voor is, is ontworpen door William A. Turnier in 1952. Sinds 1952 ziet het koekje er uit zoals het er nu ook nog steeds uitziet: 2 ronde chocoladekoekjes met daartussen in de zachte, witte, zoete vulling crème.

Tegenwoordig krijg je steeds meer nieuwe vullingen.

Dit zijn de alle vullingen van de Oreo koekjes:

Marshmallow crispy, Cookie Dough, Watermelon, Strawberry, Peanut Butter, Choco Chip, Blueberry Pie, Cool Mint, Banana Split, Mint, Lemon, Strawberry Cheescake, Fruit Punch, Ice Cream, Berry, Limeade, Red Velvet, S’mores, Cotton Candy, Double Crème en Pumpkin Spice.

Hier in Nederland in de winkels heb je alleen nog maar de Original, Strawberry, Peanut Butter, Mint en Double Crème.

Naast die verschillende vullingen heb je nu ook koekjes die gedipt zijn in witte en melk chocolade en de mini Oreo koekjes. Ook heb je een Oreo versie van de Milka chocoladereep.

Veel mensen gebruiken de Oreo koekjes samen in combinatie met een iets anders zoals: de chocolade Oreo taart, de Oreo Milkshake, de Oreo Cupcakes en de koekjes zijn heerlijk om te eten met een glas melk erbij. Mc Donalds heeft bijvoorbeeld ook al de Oreo Mc Flurry. Omdat de Oreo koekjes zo bekend zijn geworden heeft iedereen z’n eigen recept van de Oreo koekjes gemaakt, veel mensen maken namelijk de Oreo koekjes ook zelf thuis. Als je de Oreo koekjes zelf maakt ruikt het lekkerder en smaakt het beter dan uit de winkel.

Waar komt de naam ‘Oreo’ eigenlijk vandaan?

Het is niet helemaal bekend waar de naam Oreo voor staat maar er gaan verhalen rond dat het van het Franse woord goud komt. Dat is namelijk ‘or’ en dat zal waarschijnlijk één van de inspiratiebronnen geweest zijn. Maar er gaan ook verhalen rond dat het woord komt van het Griekse woord voor berg, ‘oros’, omdat de koekjes oorspronkelijk als een heuvel gevormd waren. Het laatste verhaal dat rond ging is dat de vorm van de koekjes invloed heeft gehad op de naam: de twee o’s aan de buitenkant komen van het woord chocolade, en de letter ‘re’ uit ‘creme’, dat in het midden van het koekje zit. Dit vind ik persoonlijk ook wel het meest logische verhaal dat de naam kan beslissen.

Wil jij weten wat mijn mening is over Oreo koekjes en wat ik er al eens mee gemaakt heb?

Lees dan vooral verder!

Mijn mening over Oreo koekjes:

Ik vind Oreo koekjes echt verrukkelijk lekker! Zelf varieer ik ook met de Oreo koekjes. Ik heb al eens een keer de Oreo chocolade taart, die is mij erg goed uitgekomen. Ik vond het zelfs zonde op het op te eten, maar het was echt genieten! De Oreo Milkshake heb ik ook eens een keer gemaakt. Die was wel lekker maar het kan beter smaken vind ik. De Oreo koekjes heb ik zelf nooit eerder gemaakt, ik koop ze eigenlijk gewoon uit de winkel. Ik zou de Oreo koekjes wel eens een keer willen maken, omdat het me leuk lijkt mijn eigen draai te geven aan een recept.

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders