Chocolate Oreo taart

Iedereen is toch gek op Oreo koekjes? Nu kun je met Oreo koekjes ook heel makkelijk een Oreo taart maken! De Oreo taart is een zoete taart met een lekkere smeuïge beslag, de taart is niet moeilijk om te maken maar iedereen word er wel blij van. 3 laagjes lekkere chocolade cake met daartussen crème met Oreo koekjes… hartstikke lekker toch?

oreotaart.nl

Hierbij een super lekkere en simpele recept voor de chocolade Oreo taart.

Recept Oreo taart (15 centimeter doorsnede).

Wat heb je allemaal nodig?

De ingrediënten voor de Oreo taart:

Voor de cake:

  • 200 gram bloem
  • 40 gram cacao
  • 280 gram kristalsuiker
  • 16 gram bakpoeder
  • ¼ theelepels zout
  • 80 gram boter
  • 240 milliliter melk
  • 2 eieren
  • ½ theelepels vanillie aroma
Voor de crème:
  • 1 pak Oreo koekjes (154 gram)
  • 250 gram boter
  • 250 milliliter melk
  • Snufje zout
  • 225 gram kristalsuiker
  • 35 gram bloem
  • ½ theelepels vanille aroma
Voor boven op de taart:
  • 12 Oreo koekjes

Bereidingswijze Oreo taart:

Voor de Oreo cake:

Verwarm de oven op 175 graden Celsius voordat je gaat beginnen met het maken van het beslag. Doe de cacao, bloem, zout, suiker, boter en bakpoeder in een kom totdat de stukken boter weg geklopt zijn.

Voeg daarna pas de eieren en vanille toe.

Voeg nu beetje bij beetje de melk toe totdat het geheel word.

Als het beslag klaar is verdeel dan het beslag in 3 bakvormen en bak ze in 25 tot 30 minuten gaar.

Voor de crème van de Oreo taart:

Meng het zout, vanille en melk in een pan en zeef hier de bloem bij.

Blijf dit roeren en verwarm het op middelhoog vuur tot het dik begint te worden.

Voeg dan de suiker toe en blijf goed roeren tot het kookt. Roer daarna nog ongeveer 1 minuut goed door.

Haal hierna het pannetje van het vuur en giet het beslag door een zeef in een kom.

Bedek het beslag met vershoudfolie en laat het helemaal afkoelen.

Verkruimel de Oreo koekjes zo klein mogelijk of laat de koekjes in de mixer mixen totdat het koekjes kruimels zijn.

Klop de boter goed en voeg hier de afgekoelde crème en de verkruimelde Oreo koekjes aan toe, meng dit samen in ongeveer 5 minuten luchtig en licht.

Het stapelen van de Oreo taart:

Smeer tussen iedere laag chocolade cake een laag crème en smeer dan ook meteen de hele staart in met een dun laagje van dezelfde crème.

Zet de gehele besmeerde Oreo taart minimaal 30 minuten in de koelkast en smeer daarna een dikkere laag crème over de Oreo taart die je mooi strak afwerkt.

Spuit met de overgebleven crème mooie gevarieerde toefjes op de bovenkant van de Oreo taart en/of aan de zijkant van je taart.

Verdeel de Oreo koekjes eerlijk aan de bovenkant van de taart en als je het mooi vind ook aan de zijkant van de Oreo taart.

Als je nog Oreo koekjes over hebt kun je deze koekjes verkruimelen en boven op de taart strooien.

Dit is het recept voor de beste Oreo chocolade taart ooit.< /p>

Probeer het maar uit en laat het me maar weten!

Eet smakkelijk!!

Adverteerders