Chocolate Oreo taart 2

oreotaart.nl

Er zijn veel verschillende variaties hoe je een lekkere taart kunt maken. Het is dan ook is leuk om er koekjes in te kunnen verwerken en dan ook de heerlijke Oreo koekjes natuurlijk. Wij hebben daarom ook speciaal voor jou een lekker recept voor chocolade Oreo taart. De tijd die je nodig gaat hebben om deze lekkere taart te kunnen maken duurt circa 60 minuten dus neem lekker de tijd ervoor. Haal alles in huis en dan kan je gaan beginnen met de bereiding. Dat is om te smullen!

Ingrediënten

De ingrediënten die je in huis moet halen gaan als volgt;

 • 450 gram roomboter (ongezouten)
 • 200 gram chocolade (puur)
 • 300 gram suiker (kristal)
 • 100 gram bloem (tarwe)
 • 6 grote eieren
 • 2 rollen pakken Oreo koekjes
 • 250 gram aan poedersuiker
 • 2 el water (heet)
 • 1 tl vanille extract

Bereidingswijze Oreo taart:

Als het beslag klaar is verdeel dan het beslag in 3 bakvormen en bak ze in 25 tot 30 minuten gaar.

 1. Je verwarmt de oven op 180 graden voor. Je gaat de 200 gram boter met de chocolade smelten en dit doe je op de au bain marie manier. Dit is boven een pannetje met erin kokend water.
 2. Je mengt een gladde massa, dit doe je samen met de tarwebloem, de eieren en de kristalsuiker. Hiervoor kun je het best een handmixer gaan gebruiken.
 3. Je schenkt de gesmolten chocolade en de boter bij het beslag en mix het dan nogmaals even goed door. Vervolgens verkruimel je 1 rol Oreo koekjes waarna je dit door het beslag gaat roeren.
 4. Je legt bakpapier in de springvorm waarna je het beslag erin gaat spatelen. Je bakt de taart voor 30 tot 35 minuten lang. Laat de resterende roomboter op kamertemperatuur ondertussen komen.
 5. Je haalt daarna de taart eruit en laat het even afkoelen op het rooster en in de tussentijd maak je de botercrème door de resterende boter luchtig te kloppen.
 6. Voeg vervolgens de delen poedersuiker toe waarna je dit tot een gladde massa gaat mengen. Daarna doe je er nog 2 eetlepels heet water toe met het vanille extract.
 7. je haalt de taart wanneer die is afgekoeld uit de springvorm waarna je deze op de bovenkant gaat bestrijken met de zachte boter crème. Je gaat nu ook de tweede rol Oreo koekjes verkruimelen waarna je die er vervolgens overheen doet.

Serveren

En klaar is kees. In zeven simpele stappen heb jij nou eens even een lekkere chocolade oreo taart bereidt. Nu kan je deze in stukken snijden en op bordjes leggen waarna je deze kan gaan serveren aan je gasten. Dat wordt dus lekker genieten!

Adverteerders