Oreo bonbons

oreotaart.nl

ingrediënten:

  • 2 pakken Oreo koekjes
  • 175 gram roomkaas
  • 300 gram melkchocolade

Bereidingswijze:

  • Doe de Oreo koekjes in een blender of in een keukenmachine en blender ze totdat de koekje van poeder zijn. je moet ook even de roomkaas los roeren en dit doe je met behulp van een lepel en vervolgens meng je dit met de Oreo poeder. Plaats het mengsel in de vriezer en laat deze ongeveer 1 uur staan totdat het hard genoeg is om er balletjes van te maken.
  • Leg de bakpapier op de bakplaat. Haal het Oreo-mengsel uit de vriezer en maak er balletjes van, deze balletjes moeten ongeveer 2,5 cm zijn. Wanneer je voelt dat het deeg zacht en plakkerig begint te worden plaats je het terug in de vriezer zodat het makkelijker te verwerken wordt. Wanneer alle balletjes klaar zijn zet je de plaat voor minstens 3 uur in de koelkast.
  • Smelt heel zachtjes de chocolade in de magnetron of in een pannetje op laag vuur.
  • Met behulp van een satéprikker prik je in de balletjes om ze vervolgens een voor een te dippen in de gesmolten chocolade. Leg vervolgens alle balletjes op beklede bakplaat.
  • Laat vervolgens de Oreo-bonbons een tijdje in de koelkast totdat het chocolade omhulsel hard is geworden.

Adverteerders