Oreo cheesecake

oreotaart.nl

Ben jij zo een fan van de chocolade Oreo taart? Probeer dan de Oreo Cheescake uit! Het is een echte aanrader voor een Oreo en Cheescake liefhebber. Een gemakkelijke No-Bake Oreo Cheescake met een Oreo korst! Deze no-bake cheescake is het perfecte dessert voor wanneer dan ook! Nu het weer warmer begint te worden is het echt super fijn om no-bake desserts te maken. Al vind ik bakken wel leuk is het niet fijn om in de warmte iets te bakken. De basis van de Oreo Cheescake begint met de Oreo korst. De korst is een mengsel van Oreo koek kruimels en gesmolten boter, die je vervolgens plat gaat drukken op een bakvorm. Je kunt de korst in 8 tot 10 minuten bakken op 175 graden Celsius als je bang bent dat het uit elkaar valt, maar dat is niet nodig, maar dat is niet nodig zonder bakken blijft de korst ook goed zitten. Zorg er wel voor dat je het goed aandrukt in de bakvorm. De Cheescake is gewoon een mengsel van roomkaas, poedersuiker, een beetje vanille, slagroom en nog meer Oreo koekjes. Zorg ervoor dat voor je begint met de Cheescake de roomkaas op kamertemperatuur laat, zodat je eventuele klontjes vermeid en het zo makkelijker te mengen is.

Als je het mengsel gemengd hebt voeg je er meer verkruimelde Oreo koekjes bij. Laat het dan minimaal een nacht rusten zodat de Oreo Cheescake mooi en stevig is de volgende dag.

Benodigde ingredi├źnten voor de Oreo Cheescake

Voor de Oreo korst:

 • 20 Oreo koekjes
 • 4 eetlepels gesmolten boter
Voor de Cheescake:
 • 475 milliliter roomkaas, zacht op kamertemperatuur
 • 1 kop poedersuiker
 • 1 theelepel vanille aroma
 • 475 milliliter slagroom
 • 15 verkruimelde Oreo koekjes
Voor boven op de Oreo Cheescake:
 • 6 verkruimelde Oreo koekjes

De instructies voor de Oreo Cheescake

Om de Oreo korst te maken:

1. Laat de Oreo koekjes verkruimelen in de mixer en voeg daarna de gesmolten boter bij totdat alle kruimels vochtig zijn.

2. Voeg de mengsel toe in een bakvorm van 23 centimeter en smeer het in een gelijkmatig lijn in.

3. Stop de Oreo korst in de koelkast om het te laten opstijven.

Om de Oreo  Cheescake te maken:
 1. Voeg de roomkaas, poedersuiker en vanille aroma samen toe in een kom en mix dat bij elkaar totdat het samen goed gecombineerd is en glad is.
 2. Voeg daarna de slagroom voorzichtig toe in het mengsel, daarna doe je de verkruimelde Oreo koekjes erbij.
 3. Haal de bakvorm met het Oreo korst uit de koelkast en schep de Cheescake vulling op de korst en verspreid de vulling rond in een laag.
 4. Als boven op de Oreo Cheescake strooi je de verkruimelde Oreo koekjes erop en druk je ze zacht een beetje naar beneden.
 5. Als je alles af hebt doe je de Oreo Cheescake terug in de koelkast voor minimaal 4-5 uur of laat je het een nacht in de koelkast rusten.
 6. Haal de Oreo Cheescake weer uit de koelkast, haal de bakvorm er vanaf, snijden en genieten maar!

Adverteerders