Oreo creamcake

We kennen natuurlijk allemaal de lekkere Oreo koekjes die je in de schappen van de winkels kan gaan aanschaffen waarna je ze lekker gaat opeten. Tevens kunnen de Oreo koekjes ook goed van toepassing zijn voor in een cake. Dit is natuurlijk erg aantrekkelijk voor de Oreo liefhebbers. Wij hebben dan ook een lekker recept voor Oreo creamcake voor je klaarstaan.

oreotaart.nl

Bereidingstijd en voor hoeveel personen

Dit lekkere recept duurt in totaal 60 minuten om te bereiden en is voor 1 portie. De benodigdheden die je erbij kunt pakken zijn een keukenmachine, een stenen taartschaal en poedersuiker waarna je de cake ermee kunt bestuiven. Hieronder lees je welke ingrediënten je nodig hebt zodat je het stappenplan kan gaan volgen om de lekkere Oreo creamcake te kunnen gaan maken.

ingrediënten

 • 450 gram aan Oreo koekjes
 • 100 gram boter
 • 300 gram ananas
 • 125 gram suiker
 • 100 ml aan slagroom

Voor de topping

 • 100 gram chocolade (puur)
 • 600 ml aan slagroom
 • 2 eetlepels vanillesuiker
 • 70 gram aan Oreo koekjes
 • 150 gram aan Oreo koekjes

Bereidingswijze

Deze stappen gaan als volgt:

Voor de ananas laag

Je snijdt de ananas in stukjes. Je karamelliseert in een pannetje die op laag vuur moet staan de suiker. Je voegt vervolgens de ananas eraan toe waarna je dit voor ongeveer 4 minuten lang laat karamelliseren. Je brengt de slagroom langzaam aan de kook waarna je dit bij de ananas giet. De ananas laag laat je even afkoelen.

Voor de Oreo bodem

Je maalt in de keukenmachine de Oreo koekjes fijn. Je gaat de boter smelten waarna je de kruimels er doorheen gaat doen. Je vet de taartschaal met boter in waarna je de kruimels tegen de zijkant en de bodem aandrukt. Je laat de bodem voor ongeveer 30 minuten lang opstijven in de koelkast. Verdeel daarna over de Oreo bodem de ananas laag.

Voor de lekkere chocolade vulling

Je gaat de chocolade smelten, dit doe je op de au bain marie manier. Je klopt de slagroom stijf met de vanillesuiker. Je houdt ¼ geklopte slagroom even apart. Meng de gesmolten chocolade vervolgens door het resterende deel van de geklopte slagroom. Hak de Oreo koekjes waarna je ze vervolgens door de chocolade slagroom gaat mengen. Verdeel de over de Oreo bodem de lekkere chocolade vulling. Dit ga je gladstrijken en verdeel er apart het andere deel van de slagroom erover heen.Bereidingswijze

Je bent nu bijna klaar, nu alleen nog even de topping en dat gaat als volgt:

 • Je gaat de Oreo koekjes breken en dit doe je door het midden. Je steekt ze in de slagroom waarna je dit met poedersuiker gaat bestuiven.
Je kan direct de door jou gemaakte lekkere Oreo creamcake gaan eten. Je kunt de taart natuurlijk ook nog even in de koelkast laten opstijven. Genieten!

Adverteerders